Skopje Street Food Festival е настан кој ќе ви овозможи на едно место да ја пробате најкултната улична храна во Скопје.
Овој настан ќе се одржи од 10 до 12 Maj во Градски парк поточно позицијата е лостов цвет или по нашки сепарињата на фонтана.

На фестивалот ќе земат учество над 20 урбани локали кои ќе имаат можност на лице место да ги приготват своите најдобри улични специјалитети.

Исто така овој настан има хуманитарна цел.
Во соработка со организацијата „Ретвитни Оброк“, 10% од приходот од фестивалот се наменети за обезбедување на намирници за подготовка на оброци за социјално загрозени лица.
Свои работилници за едукација и анимирање на најмладите посетители ќе имаат невладините организации ХОПС и организацијата за самохрани мајки ONE CAN.

Целиот настан ќе биде зачинет со многу натпревари на кој учество ќе може да земат сите оние кои ќе бидат храбри да го прифатат предизвикот. Наскоро ќе бидат објавени подетални информации околу натпреварите.

Facebook настан: https://www.facebook.com/events/244572939581571/ 

Слични настани:

Оставете коментар